Om vi inte gör revolution nu kommer vi gå under

Fra-lagen. Finns det någon mer idiotisk lag än Fra-lagen?
Nej. Eller jo, kanske en. Den lag som säger att det inte är tillåtet att kasta bort pengar i Sverige är minst lika idiotisk. Men Fra-lagen. Varje gång jag hör "FRA" suckar jag och aggression, irritation och frustration växer inom mig. Fra-lagen innebär -som vi alla vet- att alla elektronisk kommunikation som går ut genom landet, och till landet, överbevakas av spionerna FRA. De ska också söka på ord som Atombomb, terrorist osv och kommer läsa igenom mejl som innehåller dessa ord. För bara för att man råkar använda dessa ord i sin mejl är man ju terrorist. Dessutom tror jag inte att terrorister skriver i sina mejl att de är terrorister, de berättar inte om atombomber osv. De är väl inte dumma? Det är klart de kodar allt de skriver! Och terrorister är nog smarta, eftersom de vet hur man sätter ihop bomber, hur man hotar och hetsar folk, så de använder nog inte ord som "atombomb."
Fra-lagen innebär alltså att staten ska spionera på alla svenska medborgare -utan att ens behöva misstänka kriminalitet. Detta bevisar att staten har fått ett större kontrollbehov, känner sig på något sätt i underläge och måste ta kontroll över svenska folket. Men Fra-lagen innebär också en kräkning av vår integritet och anonymitet. Visst, har vi inget att dölja så ska det inte vara en så stor deal om vi blir avlyssnade. Men visst vill alla ha ett privatliv? Visst vill alla att ens telefonsamtal ska bestå av två lyssnare, och inte tre eller mer? Det finns ju andra privata saker som inte handlar om atombomber, stölder, våldtäkter eller mord, utan även om familjen, kärleken osv. Jag, som har en syster som flyttar till Australien om några dar, kommer bli avlyssnad varje gång jag pratar med henne. Innebär kontakt med utlandet terrorism? Nej! Innebär kontrakt med utlandet kriminalitet över huvudet taget? Absolut inte!
Fra-lagen är bara ett av många steg mot diktatur. Det första våra kära politiker valde att göra, var att vara själviska och inte låta folket rösta om det. Detta är ett annat bevis på rädsla för folket, för inte vill dem veta vad vi tycker eftersom de redan vet att vi inte vill vara bevakade! I skolorna pratas om hur stolta vi ska vara över vår demokrati i Sverige. Ja, visst, vi är ett av världens största demokratiska länder men inte fan kommer vi vara en demokrati länge till om det fortsätter så här. Anledningen till varför vi unga reagerar är för att de flesta av oss är liberaler. Är det konstigt att vi vill leva i frihet? Är det konstigt att vi reagerar när staten stänger in oss i en liten värld om det ska spioneras på oss?
När beslutet om att enbart politikerna skulle rösta om Fra-lagen togs makten ifrån oss. För några år sedan fick vi rösta om Euron, och självklart handlar alla röstningar om folket! Men vad är viktigast om att få rösta om? Euron eller Fra-lagen? Jo, FRA! I alla fall. Det var indirekt demokrati, då våra politiker som vi har valt har fått rösta (men inte behöver man hålla med sitt parti på alla punkter, eller hur?). Makten togs ifrån oss, vilket är ett steg mot diktatur, att det ska spioneras på oss är ännu ett steg mot diktatur. Spioneringen är kontroll från staten på medborgarna vilket öppnar för ännu fler steg mot diktatur. Spioneringen kan innebära att det blir mer övervakningskameror på privata platser, kanske anser politikerna att vi ska ha övervakningskameror i våra hem!? Till slut kanske det blir mer kontroll av media, vilket kommer leda till censur och propaganda vilket i sin tur kommer leda till att media inte längre är oberoende av staten. kanske blir det självaste statsministern som skriver tidningarna?

Ja, jag överdriver men vi kommer bli ett land styrt av en stor diktatorisk ledning -som vill kalla sig demokrater- om vi inte gör revolution. Vi är ungdomen, revolutionen är ungdomen och bara vi vet hur vi vill leva. Det sägs att vi är framtiden och då är det vi som ska visa de 60 åriga politikerna hur landet ska styras och itne tvärtom.


tack för mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0